Ξένες γλώσσες - Ισπανικά
Γιατί Ισπανικά;

Πάνω από 400 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τα Ισπανικά ως μητρική τους γλώσσα. Είναι η επίσημη γλώσσα στην Ισπανία, Μεξικό, Κούβα, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Παναμά, Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Κολομβία, Ονδούρα, Δομινικανή Δημοκρατία, Νικαράγουα, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Κόστα Ρίκα.

Τα Ισπανικά, ως ξένη γλώσσα, είναι η δεύτερη ομιλούμενη στον κόσμο μετά τα Αγγλικά. Στις Η.Π.Α. και στην Βραζιλία μάλιστα, είναι η πρώτη ξένη γλώσσα.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Ισπανικής γλώσσας ως μέσο προσέγγισης του ισπανόφωνου κόσμου και του πολιτισμού του.

Η συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών, των επιστημονικών επαφών και των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών με τα ισπανόφωνα κράτη αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη γνώση των ισπανικών.

Πτυχία

Diploma Inicial Escolar

Το πτυχίο Diploma Inicial Escolar αντιστοιχεί στο επίπεδο B1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής κατανοεί βασικά στοιχεία της επικοινωνίας στην Ισπανική γλώσσα. Η διαφορά του σε σχέση με το πτυχίο Diploma Inicial έγκειται στη θεματολογία του, καθώς τα θέματα που επιλέγονται για τις εξετάσεις του συγκεκριμένου πτυχίου είναι προσανατολισμένα στους εφήβους και την ηλικία τους.

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Νοέμβριο και Μάιο και περιλαμβάνουν 4 ενότητες: Grammar and Vocabulary, Writing, Listening Comprehension και Reading Comprehension. Η δομή τους είναι πανομοιότυπη του πτυχίου Inicial.

 

Diploma Inicial

Το πτυχίο Diploma Inicial αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της στοιχειώδους επικοινωνίας στην Ισπανική γλώσσα.

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου διεξάγονται το Νοέμβριο και Μάιο και περιλαμβάνουν 4 ενότητες:

 1. Reading Comprehension: 40 λεπτά.
 2. Writing: 50 λεπτά.
 3. Listening Comprehension: 30 λεπτά.
 4. Grammar and Vocabulary: 40 λεπτά.
 5. Speaking: 15 λεπτά.
 
 

Diploma Intermedio

Το πτυχίο Diploma Intermedio αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της Ισπανική γλώσσα σε επίπεδο όπου μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες της συνθήκες της καθημερινής ζωής.

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου διεξάγονται δύο φορές το χρόνο: το Μάιο και το Νοέμβριο. Χωρίζονται σε 5 ενότητες οι οποίες έχουν ως εξής:

 1. Reading Comprehension: 60 λεπτά.
 2. Writing: 60 λεπτά.
 3. Listening Comprehension: 30 λεπτά.
 4. Grammar and Vocabulary: 60 λεπτά.
 5. Speaking: 10-15 λεπτά.
 

Diploma Superior

To Diploma Superior αντιστοιχεί στο επίπεδο C2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να ανταποκριθεί σε ανώτατο επίπεδο επικοινωνίας στην ισπανική γλώσσα.

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις για την απόκτηση και αυτού του πτυχίου διεξάγονται δύο φορές μέσα στο χρόνο: μία το Νοέμβριο και άλλη μία το Μάιο.

 1. Reading Comprehension: 60 λεπτά.
 2. Writing: 60 λεπτά.
 3. Listening Comprehension: 45 λεπτά.
 4. Grammar and Vocabulary: 60 λεπτά.
 5. Speaking: 10-15 λεπτά.
 
Γιατί Lingua.plus
FACEBOOK